SX6000 за третиране на двигатели

sx_logo_whiteРазработен на основата на /политетрафлуоретилен – тежък/ PTFE – Tежък с формулата SX6000

 • намалява триенето и износването с 88% – тест на ASTM, Sequence III E
 • намалява работната температурата
 • намалява разхода на гориво над 6%
 • намалява разхода на масло над 50%
 • подобрява работните характеристики
 • осигурява защита срещу корозия
 • удължава живота (ресурса) на двигателя
 • намалява разходите по подръжка
 • защитава от студения старт
 • увеличава мощността на двигателя
 • увеличава продажната цена
 • издържа минимум 80 000 км. – тест на Gottlob

Описание

Продукта на SX6000 за третиране на двигатели замества 20% от обема на маслото при поредна смяна на маслото. Посредством мазилната уредба достига до триещите се повърхности, разстапя се върху тях и по този начин образува силноизносоустойчив филм с дебелина (0.5 – 1.5 µm ) и трайност 80 -100 000 км. Покритието се отлага за пробег от 80 -100км. SX6000 не влияе върху свойствата на основното масло, тъй като не е добавка към него. При поредна смяна на маслото не е нужно да третирате отново. При стари автомобили животът им се удължава с 100 000 км., a при третиране на нови (с пробег над 5000км) ефектът се мултиплицира. SX6000 се смесва с всички видове минерални и синтетични масла. При синтетичните масла след третиране, първата смяна на маслото се извършва 20% по-рано. Може да се третират само разработени автомобили с минимален пробег от 5000 – 10 000км.

Приложение

Продуктът е подходящ за всички видове четиритактови, двутактови и ротационни двигатели. SX6000 за третиране на двигатели не оказва влияние върху вискозитета и другите химични показатели на маслото. Това го прави универсален за всички видове стокови масла (синтетични, полусинтетични и минерални). Продуктът надминава изискванията на производителите и при употребата му не отменя техните гаранции.

Внимание:

Продуктът не е съвместим с растителни масла!

SX6000 за двутактови автомобили и мотоциклети, малки машини

Описание

SX6000 предизвиква намаляване на износването и разхода на гориво при двутактовите двигатели. Двутактови двигатели, включително и тези с разделно мазане, се третират със специален продукт от серията SX6000. Намаленото триене води до по – ниски експлоатационни температури и следователно почти изключва възможността за “разяждане на буталата” вследствие на високото топлинно натоварване. Мотоциклетите независимо от какъв вид са (с маслен или сух съединител, с разделно или интегрално мазане), също получават чрез покритието SX6000 трайна защита срещу износване, повишен въртящ момент и мощностни резерви. Всички малки машини задвижвани с двигател с вътрешно горене като:косачки, моторни триони, селскостопански приспособления и др. могат да се третират с цел удължаване на техния живот и икономия на резервни части и енергия. Стационарни машини и транспортни средства от всякакъв вид, като например смесители, мелачки и ходови механизми, ел. генератори, металорежещи и транспортни машини, подемни машини, а също така машините от селското стопанство и транспорта стават по-ефективни в икономическо отношение с помощта на SX6000. Покритието позволява да се намалят разходите за престой и подръжка.

Скоростни кутии, диференциали

Разработен на основата на /политетрафлуоретилен – тежък/ PTFE-T с формулата SX6000

 • намалява триенето и износването
 • намалява загряването и шума
 • намалява разходите за подръжка
 • осигурява защита срещу корозия
 • подобрява работните характеристики
 • улеснява превключването

Описаниe

SX6000 е предназначен за скоростни кутии, автоматични трансмисии, диференциали. Нанасянето на покритието води до изключителна защита, плавна работа, плавно превключване. Третирането е еднократно в “живота” на автомобила. SX6000 е трайно плъзгащо покритие за всички триещи повърхности в предавателната кутия с високоефективна субмикронна PTFE-T формула за бързо получаване на най-финно покритие. Този PTFE-T плъзгащ слой понижава съпротивлението на триене и превключване. Понижава се работната температура, намалява разходът на гориво. Вместо триене метал върху метал се трият само PTFE-T покрития. При по-стари скоростни кутии (над 80 000 км.) се препоръчва комплектна смяна на маслото. Дялът на SX6000 е 20% от общото количество на маслото в механизма. Превишаване на дозата над 20% не вреди на експлоатацията.

Приложение

Продуктът се предлага според вискозитета на основното масло. Подходящ е за всички видове предавателни механизми /механични (ръчни) и автоматични кутии/.

SX6000 Mетал преп – универсален обезмаслител

МеталПреп е концентриран продукт за универсално почистване, ефективен както за промиване на двигатели, така също за обезмасляване на метални елементи и универсално почистване. Помага за подготовка на двигателят за третиране с SX6000. Препоръчва се използването му осбоенно в случаите, когато маслото не е сменяно редовно или е с неясно качество. Съдържа детергенти, които поддържат мазителната способност и не разрушават уплътненията, не уврежда двигателят и не разлага лубрикантите. Притежава силно почистващо действие, което почиства окислената утайка, катрановите отлагания и осмоляванията в порите на метала.

Метал Преп като почистващо средство в индустрията

Метал Преп е силно концентриран продукт с висока степен на индустриално почистване. Комбинация от бързо действащи детергенти, основи, намокрящи вещества и разтворители, реализира мощно почистващо действие – емуглиране, осапунисване, разтворимост и намокряне. Когато целим основно почистване , продуктът силно се разтваря във вода. Когато целта е да се използва за дегресиране се разтваря с по – малко вода. Препоръчва се изплакване с вода и забърсване с парцал.

Безопасност:

Биоразложим, негорим, без вредни изпарения. Не съдържа свободни разяждащи вещества. Може да се използва върху всякакъв вид метални повърхнини.

SX6000 Добавка за дизелово и бензиново гориво

Добавката свързва водата от нечистотии или конденза в резервоара с горивото в стабилна емулсия, като образува хомогенна смес. Притежава добри мазилни свойства, прочиства горивната система и повдига октан-цитана. Продукта намалява вредните емисии на изгорелите газове, като намалява серните съединения в бензина. 50мл от продукта са достатъчни за 60л бензин, а 100мл за 60л. дизелово гориво.

Дезоксидатор за боя

Продуктът премахва оксидацията от боята, без да оставя драскотини. Преди употреба навлажнете повърхността на автомобила. Нанесете върху студена повърхност. Поставете продукта върху чиста мека материя или върху полираща шайба и го нанесете върху повърхността с кръгови движения. Разнесете продукта равномерно, като го втривате така че да осигурите пълно покритие. Когато повърхността е готова отстранете меката подложка и измийте с вода . Отстранете излишното количество SX6000 дезоксидатор и оксидиралите остатъци, като търкате с мека и чиста материя. SX6000 дезоксидаторът е на водна основа, така че пълно подсушаване не е необходимо.

Полирпаста

Поддържа свежият цвят на боята. Предпазва от избледняване. Лаковите покрития имат ограничена трайност, по правило около два месеца. От ултравиолетовото облъчване политурата и лакът стават матови. Лак фиксатора на основата на PTFE-Т образува твърдо покритие (около 960 частици на см2), което е напълно устойчиво срещу действието на ултравиолетовите лъчи и кислорода. Продуктът има голямо значение и за индустрията, където лакът е подложен на действието на разяждащи пари. Едно единствено третиране може да удвои очаквания живот на боята. Нанасянето става на малки площи (до 0.5 м2) с памучен тампон, остава се да престои до побеляване, след което се полира до блясък.

SX6000 защитен крем DermaBlock

Продуктът осигурява максимална защита на кожата срещу вредното въздействие на препарати от всички pH дразнители (основи и киселини). Подхранва и възстановява естественото омазняване на кожата, запазва я, чрез стабилна кожна бариера. Кремът не влияе на чувствителността на кожата, помага и да диша и да не се поти.

LecWec – уплътнява всяко уплътнение

НЕ СЪДЪРЖА ХЛОР!

ЛекВек е универсално средство за вече пропускащи масло уплътнения на двигатели, скоростни кутии, диференциали, сервоуправления, за всички машини и хидравлични системи. Той кондиционира всяко уплътнение, предпазва го от стареене, изсъхване, втвърдяване свиване и образуване на кристали, стига то да не е разкъсано. По този начин той не допуска скъпо струващите маслени загуби. Дори когато ЛекВек не е бил използван за профилактично подържане и започнат да се получават маслени утечки, съвсем не означава че е необходим ремонт. Тогава ЛекВек показва своето бързо и трайно действие. Импрегнира дефектното уплътнение, прави го еластично, раздува го и компенсира износването му за дълго време. Продуктът уплътнява скоростни кутии за по-малко от 160 км. пробег. Спира за по-малко от 10мин. дразнещото скърцане на сервоуплътнението. ЛекВек е продукт за всички видове масла и може да се прилага навсякъде. Продуктът е напълно неутрален при контакт с метал. Продуктът успешно може да се използва в спирачни ситеми, хидравлични системи на съединители и др. За всеки водач или сервиз този продукт води до големи икономии в сравнение с традиционния ремонт и замяна на части. Най-големи разходи се получават, когато собственикът не е обръщал внимание на утечките и ги е игнорирал като проблем. В тези случаи ремонтът може да стане неизбежен и скъп. За това е препоръчително за всички машини, скоростни кутии, хидравлични системи и най- вече за автомобили над 5 г. да се използва ЛекВек, като профилактично средство.

Чиптунинг Варна

Варна, кв. Чайка, Базар "Дунав", до бл. 45
тел.: 359 (0) 52 300 441; 359 (0) 52 300 442
GSM: 088 8 613 888