K&N филтриСъщността на спортният въздушен филтър е да прибави още въздух при високи обороти.

Функцията на въздушният филтър е да пречисти въздуха преди той да попадне в двигателя. Проблемът е в това че при по-голямо съпротивление на въздуха се двигателят губи от мощността си. Поддръжката на оптимален въздухопоток става проблем, когато той приминава през филтриращеят елемент. Поради своята плътност стандартните хартиени елементи имат високо ниво на съпротивление K&N са една от най добрите фирми за въздушни филтри. При които пропускливоста на въздуха е почти колкото при липсата на филтър, като пречистващата му функция не е в никакъв случай по лоша от тази на обикновените филтри, дори напротив.

К&N филтрите са фактически с 10 годишна гаранция . Този вид филтри се почистват на около 10 000 км, със специален спрей и течаща вода, като посоката на водата трябва да е от вътрешната към външната страна на филтъра. След това филтъра се оставя да изсъхне, смазва се пак със специален спрей и е готов за монтиране във филтърната кутия или директно към карбураторите на мотора. Само със тази промяна двигателят Ви трябва да стане доста по пъргав, както и да намали разхода ви на бензин, заради по голямото количество въздух, което се подава в двигателя, помагащо за доброто изгаряне.

Филтриращ елемент от памучна марля е в основата на филтрите K&N. Тези филтри са на лидерските позиции на многократните спортни филтри. Пропускат 50% повече въздух в сравнение със стандартните филтри без понижение на филтриращите характериктики.

Продуктов каталог

Чиптунинг Варна

Варна, кв. Чайка, Базар "Дунав", до бл. 45
тел.: 359 (0) 52 300 441; 359 (0) 52 300 442
GSM: 088 8 613 888