Защо това не е направено от производителя?

Един производител на автомобили е длъжен да се съобразява с много фактори като разнообразен вид гориво в различните региони, климатични условия, екологични изисквания според законите на различните държави. Това принуждава един производител да пребегне до компромисен вариант които е унифициран.

Какви параметри регулира Chip tuning?

Изменяйки данните в паметта се влияе на почти всички използвани устройства от електронния блок за управление. За получаване на по добра мощност на двигателя основно се влияе върху ъгъла на запалване, време на впръскване, количество на горивната смес, контрола върху изпусканите газове, за автомобили с турбокомпресори и върху управлението на турбината. Може да се променят максимално разрешените обороти на двигателя, както и върху ограниченията за максималната скорост.

Може ли по външен вид да се различи тунингован от нормален автомобил?

Основно разликата е в мощността и въртящия момент на двигателя. Това може да се види единствено на специален стенд.

Ще загрява ли двигателя повече от колкото преди?

Температурата на маслото се повишава с 1-5 градуса.

Изискват ли се допълнителни промени по двигателят?

Chip tuning не изисква допълнителни настройки и модификации на двигателя. Надеждността и животът му не се променят.

Какво е OBD tuning?

Това е един лесен метод за смяна на софтуера в автомобила. Използва се оригиналната OBD2 букса с която са снабдени повечето автомобили след 1999г.

Защо вътрешен тунинг, а не Tuning box?

Има два вида Tuning box, може да се познае лесно по цената. Този с по ниската цена е изпълнен основно с пасивни елементи и имитира по студен двигател или по голямо изпреварване на запалването. Дали е нужно по този начин да третирате автомобила си може да прецените сами. Друго е когато се говори за качествените “кутийки”. Там вече имаме комуникация между процесори. Но за да се изпълни това са нужни елементи, софтуер, разработки. Качествения Tuning box в повечето случаи е по скъп от вътрешния тунинг.

Чиптунинг Варна

Варна, кв. Чайка, Базар "Дунав", до бл. 45
тел.: 359 (0) 52 300 441; 359 (0) 52 300 442
GSM: 088 8 613 888